test

Loopbaancoach

Samen met een loopbaanbegeleider maakt u een nieuwe start

Bent u op een punt gekomen dat u aan uw carrière een andere richting wilt geven? Wilt u bijscholing volgen maar weet u niet precies wat de mogelijkheden zijn? Bent u op een bepaald moment niet meer zeker over uw eigen talenten en capaciteiten? Een loopbaancoach helpt u doorheen dit proces. Er wordt in detail bekeken waar u nu staat en waar u heen wilt in uw loopbaan.

Uw loopbaancoach: begin bij uzelf

Samen met uw loopbaanbegeleider brengt u alles in kaart. Wat zijn uw grootste talenten? Met andere woorden: welke van uw eigenschappen zijn aangeboren? En wat zijn uw belangrijkste capaciteiten, namelijk wat heeft u aangeleerd? Daarnaast wordt er gekeken wat u precies van uw toekomst verwacht, welke richting u wilt uitgaan. Zijn er doorgroeimogelijkheden bij uw huidige werkgever of wilt u van werkgever veranderen? Wilt u in dezelfde branche blijven of wilt u totaal iets anders gaan doen? Zijn er voldoende vacatures voor de job die u zou willen uitoefenen? Welke cursussen zult u eventueel hiervoor moeten volgen? Ook voor opleidingen kunt u bij uw loopbaancoach terecht. Dit hele denkproces is noodzakelijk om de nodige acties te kunnen ondernemen. Alles start bij uzelf, maar wees gerust: u staat er niet alleen voor. Uw loopbaanbegeleider helpt u van A tot Z.

Bij uw loopbaancoach staat uw persoonlijkheid voorop

‘De juiste persoon op de juiste plaats’ is het motto waarrond gewerkt wordt. Mensen die gelukkig zijn in hun job werken het meest efficiënt, dat is bewezen. Iedereen, zowel uzelf, uw (toekomstige) werkgever als het (toekomstige) team waarin u werkt heeft hier baat bij. Bent u een teamplayer of werkt u liever zelfstandig? Hoe gaat u om met autoriteit of hoe gaat u om met stress? In welke bedrijfscultuur voelt u zich het beste? Hoe ziet u de balans tussen uw werk en uw privé-leven? Dit en nog vele andere aspecten worden samen met uw loopbaanbegeleider grondig doorgenomen. Pas wanneer u een duidelijk beeld hebt over uzelf en waar u in de toekomst wilt staan, bent u klaar voor een nieuwe uitdaging.

Solliciteren is een vak apart

Het gebeurt maar al te vaak dat mensen met veel talenten en capaciteiten toch niet bereiken wat ze willen bereiken. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan hoe ze zichzelf verkopen. Bij uw loopbaanbegeleider leert u solliciteren. Ook al wenst u bij uw huidige werkgever te blijven, vragen om van functie te veranderen is ook solliciteren. U leert hoe u zich op uw best kunt tonen, zelfzeker en overtuigd. En wist u dat u voor loopbaanbegeleiding beroep kunt doen op de gesubsidieerde loopbaancheques van de VDAB? U hoeft niet langer in een job te zitten waar u zich niet voor 100% goed in voelt. U kunt contact opnemen met uw loopbaancoach via het invulformulier op de website, via e-mail (info@visionhr.be) of via telefoon op het nummer 0475/71.08.79. U zult versteld staat welke mogelijkheden er voor u weggelegd zijn.

Contact opnemen