test

Referenties

[one_half_first]

Marc Vandenabeele, 47 jaar, logistiek verantwoordelijke

We hebben op een rij gezet wat voor mij zaken zijn waarmee ik in de toekomst verder wil en wat ik wil achterlaten in mijn vorige functie. Daarnaast heb ik ook mijn talenten ontdekt. Het blijkt dat de rol die ik reeds opnam als IT verantwoordelijke een rol is die ik wil uitbouwen. IT kennis en vaardigheden zijn ook schaars op de arbeidsmarkt. Daarom heb ik beslist om een bachelor opleiding informatica te volgen in avondonderwijs. In tussentijd heb ik met mijn werkgever gesproken om mijn uren te beperken tot een 4/5 zodat het meer haalbaar wordt. Ik heb hem mijn woord gegeven dat hij gedurende de opleidingsduur nog voor 3 jaar op mij kan rekenen. Zo kan ik mijn opleiding voltooien en krijgt hij de tijd om vervanging te zoeken. Ik kan bovendien mijn opvolger voorbereiden en inwerken. Het is dus een win-win situatie.

Inge Bruneel, 28 jaar, juriste

Ik was werkzaam bij een notaris in een administratieve functie als ondersteunend juriste. Dit was een eerste job en sluit niet echt aan bij wat ik in de toekomst wil doen. In de begeleiding hebben we mijn talenten op een rij gezet. Daarnaast hebben we ook energiebronnen en energievreters op een rijtje gezet. Daar kwam uit dat ik meer met mensen wil werken en meer het gevoel wil hebben dat ik hen echt help. Vertrekkende vanuit mijn basisopleiding als juriste, werd duidelijk dat ik me wou bijscholen als bemiddelaar. In die functie kan ik mijn ervaring als juriste combineren met de richting die ik wil uitgaan, namelijk meer diepgaander mensen helpen met intermenselijke conflicten.

Margot Van Miegroet, 43 jaar automatiseringsconsulent

Ik zat op het randje van een burn-out en was ongelukkig in mijn job na 15 jaar tevreden werken bij die werkgever. Na een overname voelde ik me er niet meer gelukkig. Ik wou duidelijkheid verkrijgen over welke job en werkgever ik wél graag zou doen. Het traject was voor mij in eerste instantie crisismanagement. Ik kreeg acuut hulp om de situatie hanteerbaar te maken en een burnout te vermijden. Ik ging praten met mijn baas met een concreet overzicht van mijn taken en de bijhorende problemen en risico’s voor het bedrijf. Het coachingtraject vergrootte mijn zelfkennis. Sterktes, zwaktes, energiegevers, wensen en noodzakelijkheden van een nieuwe job werden in detail uitgewerkt samen met mijn coach. Ik zou dit echt aanraden aan iedereen die gelukkiger wil zijn in zijn huidige of toekomstige job.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
[/full_width]

Loopbaanbegeleiding door een erkende arbeidspsychologe